Враца пази подстъпите към газа (видео)

БГ Бизнес
 

Местната "Топлофикация" ще брани със зъби и нокти ангажиментите си към абонатите

Очаква се "Булгаргаз" да спре доставките на газ за топлофикациите в Бургас, Плевен и Враца, утре в 8 сутринта.

Бургаската топлофикация днес е получила потвърждение за наказателната мярка заради неплатени дългове. От плевенската топлофикация казаха пред bTV, че въпреки писмото с искане за временно уреждане на задълженията, също очакват утре сутринта газът да им бъде спрян.

От местната „Топлофикация" във Враца казват, че са готови със зъби и нокти да бранят ангажиментите си към абонатите. Мястото, където преди седмица „Булгаргаз" изкопа дупка и спря притока на суровина към града, ще бъде охранявано. Тогава без газ остана не само врачанската „Топлофикация", но бяха засегнати и две производства без никакви задължения.

"Не трябва да разкопава, има си начини, по които да се реши тоя въпрос", каза пзачът Любомир Василев.

Покрай газовата криза местното топлофикационно дружество бе принудено да огласи куриозни факти, въпреки че и те не му помогнаха да си прибере задълженията от гражданите в размер на почти пет милиона лева.

"Абонат, който дължи 8 700 лева, апартаментът е необитаем, с включени радиатори. Къде е той? Нямам представа, никой няма, търсим го от години", разкри инж. Кремен Георгиев, зам.-изпълнителен директор на"Топлофикация" Враца.

На съседите им писнало да го търсят и на своя глава разбили празното жилище, за да спрат радиаторите.

В очакване на студа клиентите на „Топлофикация" купуват бойлери и климатици, но много детски и учебни заведения, както и болниците буквално са парализирани.

Затова от местната "Топлофикация" ще се опитат по всякакъв начин да попречат на "Булгаргаз" да им спре горивото. Включително и като не допуснат хората на монополиста до крана край града.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст