Закриха Америбанк

БГ Бизнес
 

Това е 12-ата банка, която затваря врати в САЩ тази година  

Америбанк (Ameribank Inc.) бе закрита вчера от регулаторните власти заради лошото й финансово състояние, съобщи днес Федералната корпорация по застраховане на депозитите, цитирана от икономическия сайт К2Капитал.

Америбанк е 12-ата банка, която престава да съществува в САЩ от началото на годината. Активите на банката, която има осем филиала в щатите Западна Вирджиния и Охайо, са били според данни от 30 юни 2008 година 115 млн. долара при общ размер на депозитите от 102 млн. долара.

Федералната корпорация по застраховане на депозитите информира, че сметките на Америбанк са прехвърлени по други банки при същите застрахователни условия на депозитите. Вложителите ще могат през следващите няколко дни да получават пари от влоговете си от банкомати и да се разплащат с чекове на закритата банка.

Анализатори отбелязват, че е настъпила радикална промяна във финансовия сектор в САЩ. През юни крахът на банка ИндиМак (IndyMac), в която имаше депозити за 19 млрд. долара, стана най-големият за последните 24 години.

Инвестиционните гиганти Беър Стърнс ( Bear Sterns) и Мерил Линч (Meryll Lynch) бяха погълнати, а четвъртата по големина инвестиционна банка в САЩ Лемън Брадърс (Lehman Brothers) обяви фалит.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст