Индексът на фондовия ни пазар тръгна нагоре (видео)

БГ Бизнес
 

Петък донесе известно успокоение от пораженията през седмицата

С пет 5 процента ръст отвори днес индексът на Българска фондова борса Софикс. До края на деня, обаче поскъпването падна до около 2 на сто. Петък донесе известно успокоение и възстановяване от пораженията през седмицата.

Седмицата започна кошмарно за фондовата ни борса. Новините от Съединените щати донесоха само за 4 дни спад от над 10 процента, отчитат брокери.

"Много силна реакция на чуждестранните инвеститори и тези, които инвестират в Източна Европа и в развиващите се пазари. Те излизат от нашата борса"”, посочи Цветослав Цачев.

Според Цачев, масирани продажби на акции са виждани по целия свят. Според него е възможно това да се превърне в тенденция.

"Смятам, че е възможно да видим отрицателни нива и през следващите няколко месеца. Много е вероятно, това да не е краят на кризата", прогнозира Цачев.

Въпреки това добрите новини отвъд океана всяха оптимизъм. Днес индексът на фондовия ни пазар тръгна нагоре, като асансьор, въпреки че през последните дни вървеше надолу. Какво ще е положението в понеделник, ще зависи от международното положение.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст