Столичанка чака преизчисление на сметка за топла вода от година (видео)

БГ Бизнес
 

При годишния отчет топлинният счетоводител снел показанието за студена вода, вместо за топла, и жената задлъжнява към "Топлофикация" с около 500 лв.

Весела Андонова очаква преизчисление на сметката си за изразходвана топла вода от октомври миналата година. При годишния отчет топлинният счетоводител ТАЕС "Нелбо Инженеринг" ООД снема показанието на водомера за студена вода вместо данните за изразходвана топла вода.

"Става въпрос за 100 кубика топла вода, които моето семейство на база предходните периоди се вижда, че потребява за две години напред", обясни Весела Андонова.

След възражение до "Топлофикация" и "Нелбо Инженеринг", през октомври миналата година топлинният счетоводител констатира грешката с талон за отчет. Весела Андонова подава жалби до Топлофикация и Министерство на икономиката и енергетиката.

"Получих отговор единствено от Топлофикация София, която фактически беше задължила „Нелбо Инженеринг” да префактурира сметката въз основа на новите денни на така съставения от тях талон за отчет и до този момент, вече една година след като е констатирана грешката няма никакъв резултат. Фактурата не е оправена и всъщност ние дължим 500 лева, които реално не са потребени", каза Весела Андонова.

bTV се свърза с топлинния счетоводител „Нелбо Инженеринг”. Оттам обясниха, че отговор на жалбата има. За да последва преразглеждане на случая, водомерът за топла вода трябва да премине метрологична проверка за годност.

"На нас ни трябва документ, от който да се каже, че този водомер към тази дата е бил изряден и показва еди какво си. Ако това нещо бъде доставено и ако в момента Вие ми дадете такъв документ, сметката ще бъде преработена", обеща Боряна Колева, управител на ТАЕС "Нелбо Инженеринг".

И до този момент обаче Весела Андонова не е получавала писмено известие с тази препоръка. Така в очакване да се реши нейният проблем тя продължава да е длъжник на Топлофикация с около 500 лева.

Очакваме вашите сигнали за кампанията "Монополът и гражданинът" на нашия електронен адрес: [email protected] или на нашата интернет страница. Чрез кампанията bTV, "Дарик радио" и вестник "24 часа" ще ви запознаем с правата ви. Бъдете активни и вие, като разкажете за ударите, които сте получавали от дружествата.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст