Е.ОN иска два пъти пари за една и съща сметка (видео)

БГ Бизнес
 

На отказалите да платят втори път токът бил спрян

Е.ОN принуди жители на варненското село Кипра да платят два пъти една и съща сметка за ток. През април над 50 души от селото получават известия, че имат неплатени сметки за минал период. Задълженията варират от 10 до 150 лева.

Много от потърпевшите предпочитат вместо да се разправят, да си платят повторно, и то с лихви. Други, като Йордан Ганчев, започват кореспонденция с Е.ОN. Въпреки че има фактури за платени в пощата сметки, от дружеството изпращат разпечатка за дължими суми.

На тези, които отказали да дадат втори път пари за вече платена сметка токът бил спрян. За пускането му Е.ОN иска по 26 лева. Сред засегнатите е и самият кмет на селото - Георги Гагов.

Потърпевшите не искат обезщетения, нито молят да си получат повторно внесените суми обратно. Искат просто от Е.ОN да признаят, че са допуснали грешка и да се извинят. "Но хората идват, и кат ги знам, че са много честни хорица, те нищо няма да направят друго, но ще си платят първо тока и водата и телефона", каза кметът.

Предоставихме клиентските номера на Гагов и Ганчев за справка на Е.ОN. Оттам обясниха, че всъщност клиентите не са плащали втори път, а са покривали още по-стари задължения - от 2005 и 2006 година, които обаче не фигурират в изпратената им справка. Системата до март 2007 година е следната - „при наличие на просрочено задължение, всяко следващо плащане на клиента покрива в системата неговото старо неплатено задължение".

Очакваме вашите сигнали на нашия електронен адрес ак[email protected] или на нашия сайт. Чрез кампанията "Монополът и гражданинът" bTV, "Дарик радио" и вестник "24 часа" ще ви запознаят с правата ви. Бъдете активни и вие, като разкажете за ударите, които сте получавали от дружествата.

Репортажът по поредния сигнал от кампанията на bTV, вестник "24 часа" и "Дарик радио" - "Монополът и гражданинът", гледайте в прикачения файл.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст