Станали сме по-големи спестовници

БГ Бизнес
 

Най-висока лихва носят по-дългосрочните депозити, обясняват от "Индъстри уоч"

Българските семейства все повече влагат спестяванията си в дългосрочни влогове, голяма част от които служат за обезпечаване на бъдещето на децата. Това коментира за БТА финансовият консултант от "Индъстри уоч" Красен Йотов.

В момента българинът може да избира измежду разнообразни възможности - детски влогове, срочни или спестовни депозити, както и депозити, базирани върху инвестиции в акции, метали, петрол, взаимни схеми.

Най-висока лихва носят по-дългосрочните депозити

Краткосрочните носят по-ниска лихва, но и срокът, в който може да бъдат изтеглени, без да се губи лихвата, е много по-кратък. Всеки спестител трябва да реши какъв период е подходящ за неговото вложение и дали може да му се наложи предсрочно да тегли пари, което може да доведе до загуба на лихвата по депозита.

Депозитите са нискорисков инструмент и са много сигурно вложение в периоди на глобална финансова криза като настоящата, информират от "Индърстри Уоч". Повечето други инвестиционни алтернативи носят значителен риск от загуба на част от вложението.

В момента дори и най-високите лихви по депозитите са по-ниски от инфлацията, показват още данните на консултантската компания.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст