Съкращенията в Е.ОН нямало да засегнат електроснабдяването

БГ Бизнес
 

Синдикатите предупредиха, че протестът им може да остави клиентите на дружеството без ток

Електроснабдяването на Североизточна България няма да бъде засегнато, дори в случай на стачка. Това увериха във Варна от Управителния съвет на ЕОН. Преди дни синдикатите предупредиха, че протестът им срещу съкращенията може да остави клиентите на дружеството без ток в началото на октомври.

До края на септември Е.ОН ще съкрати 173-ма служители - технически персонал. Те ще бъдат компенсирани с между 4 и 16 месечни заплати. Аварийните екипи и инкасаторите няма да бъдат засегнати.

"Трябва и ще намалим персонала, но това няма да се отрази на качеството на обслужване на клиентите", обеща Манфред Пааш, председател на УС на Е.ОН България.

Броят и продължителността на прекъсванията на тока през последните три години драстично са намалени, което доказва, че мрежата се подържа в добро състояние - нещо, поставено под въпрос от профсъюзите.

От ЕОН опровергаха синдикатите и затова че заплатите в дружеството са 500-600 лева. В действителност средните възнаграждения са малко под хиляда лева. Интересното за Варна е, че вместо съкращения, персоналът ще бъде увеличен. Към регионалния център ще бъдат насочени 51 служители от друго управление и ще бъдат назначени 7 нови служители.

Въпреки това от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България казват, че преструктурирането ще натовари допълнително ел. монтьорите. В техен ущърб е и остарялата технология.

Електроразпределителното дружество в понеделник започва кампания "Директен дебит за плащане на сметки по банков път". Дружеството започва и две кампании за енергийна ефективност.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст