Съкращават 30 служители на Е.ОН Добрич

БГ Бизнес
 

Подписката сред работещите в дружеството продължава.

Около 30 души ще бъдат съкратени от началото на октомври в регионалния център на Е.ОН в Добрич, където работят общо 200 души. Днес ръководството на Е.ОН - България е представило пред екипа намеренията за структурни промени.

Продължава подписката сред работещите в дружеството. Исканията са да бъдат спрени съкращенията, да не се прехвърлят дейности на дружеството на външни фирми, и ако все пак съкращения има, заплатите на оставащите на щат да бъдат увеличени с 25 %.

Синдикалният лидер на КТ "Подкрепа" Стефан Димитров каза, че досега никой не е дръзвал да предприеме структурни промени преди началото на зимата. Според него съкращенията ще се усетят първо от абонатите, тъй като аварийните екипи ще бъдат толкова натоварени, че няма да могат да отстраняват авариите навреме и ще се стигне до криза с тока в цялата област.

ЧЕЗ трябва да предупреждава кметовете на населени места, ако предстои спиране на тока и да подобри информираността на потребителите си в малките градове и села. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране установи, че дружеството има значителни пропуски в това отношение. Комисията се самосезира, след като хората във Врачанско се вдигнаха на бунт.

Комисията задължи още ЧЕЗ до края на септември да състави план за ремонтиране на далекопроводите в областта.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст