Десетки абонати на ЧЕЗ в София останаха без ток (видео)

БГ Бизнес
 

Имало проблеми в електронната система на дружеството.

Десетки абонати на ЧЕЗ България от столичния квартал "Младост" останаха без ток за повече от 24 часа заради проблеми в електронната система на дружеството.

Електрическото захранване на една от потърпевшите - Наталия Рангелова, е прекъснато, защото компанията и е начислила изравнителни сметки за няколко стотинки още за януари, без да я уведоми.

Рангелова отива до касата на ЧЕЗ, но изкарва там няколко часа, без да може да си плати сметките и такса за включване от 40 лв., защото електронната система на дружеството е излязла извън строя. Жената разказва, че на опашката с подобни проблеми е имало над 50 души.

Хората със спряно захранване изкарват нощта без ток и сутринта отново са на опашката.

От ЧЕЗ обясниха, че проблемът в системата е бил отстранен още в 17,20 ч. вчера и касите са работили с удължено работно време до обслужването на всички чакащи клиенти. На потребителите, които вчера не са успели да си платят таксата за включване, а едва днес до 17 ч. захранването ще бъде възстановено още тази вечер, увериха от дружеството.

Припомням, че проблемът с тока в Столицата се случи точно ден, след бунта на врачанци срещу методите на работа на "ЧЕЗ Електро България".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст