Ремонтите на жилища са поскъпнали със 7% през юли

БГ Бизнес
 

Майсторите взимат все повече за труд, защото през лятото има много работа, а добрите майстори не достигат.

Националната статистика отчита силно поскъпване на ремонтите на жилища. Само през юли цената на ремонта е скочила със 7%.

Това означава, че ако си бяхте направили ремонта през юни, щяхте да платите с близо 10% по-малко, от колкото, ако правите ремонт през юли и август.

Ако през пролетта, майсторите поставяха плочки на цена от 20 лв. за квадратен метър, сега, в разгара на ремонтите, цената е 30 лева на квадрат.

Цените за ремонт на жилище, са скочили не само в София, а в цялата страна.

"Цените на материалите се вдигнаха над 25% миналата година, тази година пак продължават да растат и това е нормално, след като се вдигат горивата, токът и всички видове енергия, които се използват в строителството. Освен това не е маловажен и натискът върху работните заплати", обясни инж. Иван Бойков.

Майсторите взимат все повече за труд, защото, особено през лятото, за тях има много работа и на практика добрите майстори не достигат.

Хубаво е човек като се хване с едни майстори да продължи докрай с тях, защото и качеството се поддържа едно и също и няма сърдити, което се отразява на работата вкъщи.

При инфлация от 1,5% през юли спрямо юни, ремонтите са поскъпнали със 7,4%, или близо пет пъти повече от равнището на инфлация.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст