EVN няма да обезщети собствениците на хотели в Слънчев бряг

БГ Бизнес
 

Хотелиерите обявиха, че ще съдят дружеството.

EVN няма да обезщети собствениците на хотели в Слънчев бряг, въпреки голямата авария преди месец, когато хотелите в курорта останаха без ток за няколко часа. Това стана ясно, след закрита среща между хотелиерите и представители на енергийната компания. След срещата, от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг потвърдиха първоначалните си намерения да заведат колективен иск срещу компанията.

На 5 юли, в разгара на активния сезон, токът в Слънчев бряг прекъсна за няколко часа, което както може да се очаква, причини сериозни неприятности на хотелиерите и ресторантьорите.

Туристите останаха на суха храна, без климатици, а други - блокирани в асансьорите.  Според хотелиерите, загубите след тази авария могат реално да се отчетат идната година. Много е възможно туроператорските фирми да се откажат да водят чужденци в курорта и догодина да фалират още хотели.

С тези мотиви собствениците искат обезщетения от EVN. От енергийната компания обаче са категорични, че аварията е възникнала в съоръжение, което се стопанисва не от тях, а от НЕК.

На 23 юли стана ясно, че Съюзът на собствениците в курорта "Слънчев бряг" ще заведе съдебен иск срещу електроразпределителното дружество EVN.

След като съдът каже кой е крив и кой прав, бизнесът ще изложи и размера на финансовите си претенции.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст