Плащаме повече за водата (видео)

БГ Бизнес
 

Средното увеличение на цената е между лев и 33 ст. за кубик.

От днес влизат в сила новите цени на водата. Увеличението в 39 ВиК дружества в страната е между 1 и 33 стотинки на кубик.

В София област и Хасково цената на ВиК-услугата ще е над 3 лв. Между 2 и 3 лв. става цената във Видин, Благоевград, Смолян, Разград, Добрич, Монтана, Пазарджик и Сливен.

В 22 дружества цената на водата варира между 1 и 2 лева. Разликата в цената и в увеличенията, е значителна в различните региони на страната, заради начина на добиване на водата.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_1546.jpg

Градовете, където плащат най-малко за вода, остават Ракитово, Велинград, Берковица и Сандански. Изчисленията на водно-енергийния регулатор показват, че след корекциите, за един месец, едно тричленно домакинство, в Търговище например, ще плаща с 67 стотинки повече. С лев и 16 стотинки ще е промяната в Пловдив, с близо 2 лева във Варна, а в Бургас и Плевен между един лев и един лев и 10 стотинки.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_1545.jpg

От днес влизат в сила новите цени на ЧЕЗ за възстановяване на електрозахранване, прекъснато заради неплатени сметки. За пускането на тока от електромер или предпазител цената ще бъде 40.66 лв. с ДДС, а за пускане от външна мрежа - 47.44 лв. с ДДС. Цените са за възстановяване в рамките на 24 часа.

Сегашните цени за възстановяване на захранването са в сила от 2005 г. и са съответно 10.80 лв. с ДДС и 27.96 лв. с ДДС.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст