Крият обороти по морето (видео)

БГ Бизнес
 

Лъже се в огромни размери - има случай на деклариран оборот с 20 пъти под реалния.

Собственици и наематели на заведения по морето масово укриват обороти. Това установи среднощна проверка на Националната агенция по приходите в няколко популярни заведения в курорта Слъчнев бряг.

Лъже се в огромни размери - има случай на деклариран оборот с 20 пъти под реалния.

16 екипа на Националната агенция по приходите вече цяла седмица извършват проверка на заведения за хранене и развлечения в „Слънчев бряг". Засичат се касовите книги и бонове в ресторанти и дискотеки в най-големия курорт по Южното Черноморие. Заведенията са избрани произволно, а констатациите тревожни:

"Мога да ви дам един пример в заведение със 150 места се декларира оборот от 150 лв. Има случаи, където оборотът е занижен с 20 пъти", посочи Христо Узунов, говорител на ТД НАП – Бургас.

Редовно срещано нарушение е и липсата на контролните ленти на касовите апарати. По закон те трябва да се съхраняват 3 месеца. Обект на проверката са и договорите между работодатели и работещи, както и осигуряването на наетия персонал. Изводите са красноречиви - в най-големия черноморски курорт се правят сериозни опити за укриване на данъци и осигуровки.

Данъчните проверки от този тъп са първите по рода си у нас. Те ще продължат до края на август и в тях освен целия състав на Териториална данъчна дирекция Бургас участват и 20 служители, командировани от вътрешността на страната.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст