София е домакин на конференция за европейската енергийна политика

БГ Бизнес
 

Събитието се организира по повод гласуването в Европейския парламент на "третия енергиен пакет".

Конференция, посветена на европейската енергийна политика, под надслов "Към обща европейска енергийна политика", ще се състои на 4 юли в столицата, съобщиха организаторите на форума - Информационното бюро на Европейския парламент за България, цитирани от БТА.

Конференцията се организира по повод гласуването от Европейския парламент на "третия енергиен пакет", което ще се проведе по време на юлската пленарна сесия в Страсбург.

Климатичните промени, нарастващата зависимост от вноса на енергия и конкурентоспособността на световно равнище, която изисква създаването на отворен и справедлив вътрешен европейски енергиен пазар ще бъдат основни теми на дискусиите.

Да участват в конференцията са поканени членовете на Европейския парламент, между които Атанас Папаризов, докладчик на Европейския парламент по проекта за Регламент относно условията за достъп до газопреносни мрежи, представители на Комисията по енергетика към НС, на Министерство на икономиката и енергетиката, на държавните органи за енергийно регулиране, на енергийния бизнес, неправителствените организации и академичните среди.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст