ДКЕВР утвърждава новите цени на тока и парното

БГ Бизнес
 

Токът скача с 13,4% от 1 юли, парното с почти 13 на сто, а синьото гориво с малко над 5%.

Държавната агенция за енергийно и водно регулиране ще заседава днес по утвърждаването на новите цени на тока, парното и природния газ. Очаква се да бъдат обявени и новите дневна и нощна тарифа, както и цените за индустрията.

Както bTV вече съобщи, от 1 юли цената на един киловатчас електроенергия ще се увеличи с 13,4%, което се изчислява на около 2 стотинки повече за киловатчас.

От първия ден на следващия месец парното също ще поскъпне с близо 13 на сто, а синьото гориво с малко над 5 на сто. Държавната агенцията определи като пресилени мрачните прогнози за енергиен апокалипсис и фалити на фирми.

Топлофикациите в страната са най-големият клиент на Булгаргаз, следват ги металургичните предприятия, циментовите, стъкларските и торовите заводи. Отражението на поскъпването върху тяхната продукция ще се прибави към ефекта от по-високите сметки на домакинствата.

Министерският съвет ще разгледа днес предложение до Народното събрание, свързано с енергетиката. Става дума за ратификация на Споразумението между правителствата на България и Русия за сътрудничество при създаването на газопровод през наша територия. Министрите ще обсъдят и проект на Стратегия за безопасност и здраве при работа за периода 2008 - 2012 година.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст