Президентът на Венецуела заплаши да спре продажбите на петрол за ЕС

БГ Бизнес
 

Това ще стане ако се приложат новите, по-строги правила за депортиране на нелегални имигранти.

Президентът на Венецуела Уго Чавес се закани да изгони европейските инвеститори от страната и да спре износа на петрол за Европа. Реакцията на Чавес е в отговор на решението на Европейския съюз за депортиране на незаконните имигранти.

Неговият политически съратник и приятел Фидел Кастро пък беше обявен за най-добър журналист на миналата година.

В реч пред парламента Уго Чавес припомни, че много страни от Европейския съюз, които прилагат новите правила за имиграцията, са направили инвестиции във Венецуела в петролния и банковия сектор.

Той заплаши, че ще "затвори петролното кранче" за Евросъюза заради новите имиграционни мерки, които окачестви като "фашистки". Миналия месец Европарламентът реши чужденци, които пребивават нелегално в Европейския съюз, да се експулсират и да имат петгодишна забрана за влизане в ЕС.

Бившият кубински лидер Фидел Кастро бе обявен за най-добрият журналист на 2007 година. 23-ма представители на медиите се бореха за приза "Хосе Марти", който се връчва от кубинските средства за масова информация. Те отличиха Кастро за това, че в статиите си остава верен на истината и на идеите си, както, и заради етичността на своите публикации.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст