1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

До края на 2009 г. няма да се увеличава акцизът за горивата

БГ Бизнес
 

Проблемът с цените на горивата е за цяла Европа, каза министър Мутафчиев.

До края на 2009 година няма да има увеличение на акциза за горивата и това е ангажимент, който правителството може да отстои без да влиза в разрез с изискванията на ЕС. Това каза в Пловдив министърът на транспорта Петър Мутафчиев по повод подновените протести на ползватели и производители на горива, информира БТА.

Той припомни, че в присъединителния си договор България е поела ангажимента да мине минималната граница на акциза за горивата след 2009 г.

Според Мутафчиев, проблемът с цените на горивата е за цяла Европа и трябва да се мисли вариант за решаването му на европейско ниво. В същото време, подчерта транспортният министър, трябва да се направи нещо, което максимално да намали цените у нас, защото, по думите му, от развитието на
автомобилния бранш зависи и икономическото развитие на страната.

За тази цел кабинетът е създал работна група, която след среща утре с браншовите организации, които пряко или косвено са засегнати от проблема, ще представи на кабинета вариант за решение, каза Петър Мутафчиев.

Петър Мутафчиев откри рехабилитирана пътна отсечка, която свързва с. Строево с Карловско шосе, магистрала "Тракия" и Панагюрище.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии