Търси се картелно споразумение за цените на петрола

БГ Бизнес
 

Комисията за защита на конкуренцията ще установява дали има злоупотреба с господстващо положение.

КЗК се е самосезирала за евентуално картелно споразумение за високите цени на петрола между членовете на Българската петролна и газова асоциация, както и за евентуална злоупотреба с господстващо положение от страна на "Лукойл".

Това съобщи председателят на антимонополния орган Петко Николов. Потърсени за коментар от нас, от "Лукойл" единствено напомниха, че с писмо до Комисията компанията сама е поискала да бъде проверена.

Близо 150 души се събраха днес в центъра на София за автопротест срещу високите цени на горивата. Идеята за протестния поход с коли е на участници от български автофоруми в интернет. Шествието тръгна от храм-паметника Александър Невски - а като символ на протеста беше избрана отворената капачка на резервоара...

Исканията са за по-ниска цена на горивата, официална справка за цените на нефта, който се доставя от Украйна и повишаване качеството на пътищата в страната.

"Точка 2 - плавно регулиране на цените до 2011, които са съобразени със стандарта на живот...", каза Добромир Попов.

Протестът събра предимно шофьори от автофорумите в Интернет. Знак на протеста се превърнаха отворените капачки на резервоарите.

Съпричастни на колегите си шофьори към идеята се включиха и случайно преминаващи. Отворената външна капачка на резервоара е символичен и удобен начин за протест на шофьорите

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст