1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,952.7

Търсим и предлагаме работа вече и през Viber

БГ Бизнес

Чатбот влиза в ролята на кариерен асистент

Търсенето и предлагането на работа в България току-що стана по-лесно със стартирането на първият портал за публикуване на обяви и кандидатстване директно през Viber. VibeJobs е чатбот платформа, разработена от местен технологичен стартъп в сътрудничество с Rakuten Viber – световен лидер в областта на персоналната и сигурна комуникация. 

Сътрудничеството между двете компаниите е в унисон с мисията на Viber да се превърне в суперприложение, предоставящо все по-широк спектър от иновативни решения и функционалности. 

Последните тенденции в подбора на персонал сочат, че хората желаят все повече да използват мобилни устройства, когато търсят работа, и дори са по-склонни да кандидатстват, докато ги използват, казват създателите на платформата. Оказва се, че огромна част от кандидатите предпочитат да комуникират с работодатели и да получават актуална информация именно чрез текстови съобщения. 

VibeJobs предоставя точно това – гъвкав и ефективен инструмент, достъпен за максимално широк кръг търсещи работа през Viber приложението. Потребителите могат да се възползва от лесен за употреба чатбот помощник, който значително подобрява комуникация и скъсява дистанцията между тях и работодателите.

Как работи?

Чатботът започва разговор с потребителите, като влиза в ролята на техен кариерен асистент. Само с няколко насочващи въпроса им създава профил. Информацията в профила се използва за представянето на списък с подходящи обяви за работа. Всеки може да добави в профила си неограничен брой локации, сфери на интерес или опит, за да получава повече и по-точни предложения за работа. 

Оттук нататък кандидатстването става винаги директно от мобилния телефон, само с едно натискане на бутона, без необходимост от прилагане на автобиография (CV), мотивационно писмо или регистрация на електронна поща. 

Друго голямо предимство на VibeJobs е това, че потребителите получават автоматично известия с нови предложения за работа, съобразени с техния профил. Така системата изпраща подходящи оферти, като им спестява уморителното преглеждане на списъци с обяви. От тази гледна точка, платформата е изключително полезна и за хора, които не търсят активно работа, но са отворени към нови възможности.

В допълнение, работодателите имат възможност да стартират чат с кандидатите по конкретна обява и да уточнят детайли, касаещи процеса по подбор. Кандидатите могат да използват този канал на комуникация, за да следят напредъка на тяхната кандидатура, да задават въпроси и да се информират за настъпили промени.

Всеки може да се възползва 

Чатботът на е на разположение във Viber за всички търсещите работа. Потребителите могат да го открият като напишат „VibeJobs“ в търсачката на Viber. Така ще получат верен помощник в намирането на работа.

За да отпразнуват стартирането на платформата, VibeJobs и Viber пускат свеж и забавен комплект от специално изработени стикери, които ще добавят щипка хумор в чатовете между кандидати и работодатели.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии