1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,131.6

Милиардерът, който прекара живота си в търсене на НЛО

Свят

Въпреки големия му принос, така и не се стига да разкриване на тайната

Лорънс Рокфелер, един  внуците на прочутия филантроп, милиардера Джон Рокфелер става известен с подкрепата си за екологията, развитието на националните паркове и успехите си в икономиката и в областта на рисковите капитали.

Роденият пред 1910 г. Лорънс е предпочитал инвестициите в нови начинания, чието бъдеще зависи най-вече от научното и технологичното развитие, финансирал корпорациите Intel и Apple, получава награда за приноса си в проучването на рака и подпомага начинания, които ще подпомогнат националната сигурност и благоденствието.

Общото богатство на Лорънс Рокфелер е оценено на 1,5 милиарда долара. Приносът му за обществото се оценява като огромен, но никога не би бил удовлетворен, по негови думи, ако не успее до края на живота си да разгадае мистерията НЛО и възможността да разбере дали наистина съществуват извънземни цивилизации.

Лорънс Рокфелер е инициатор на най-голямата инициатива за разкриване на тайната за НЛО, като прави редица опити да изиска от американското правителство секретната информация по този въпрос, пише Wikipedia. 

В „Инициативата Рокфелер“, както е известна в медийното пространство, са били включени, освен нейният инициатор Лорънс Рокфелер, но също така и големи американски политици, като Бил Клинтън, Хилъри Клинтън, редица сенатори, съветници на президента, дори и вицепрезидентът Ал Гор.

Лорън Рокфелер е бил запален на темата НЛО още от времето на края на Втората световна война, когато негови приятели пилоти са му разказвали за светещи сфери над Германия, които пилотите често виждали по време на военни полети и ги наричали Fоо Fighters.

С времето той започнал да колекционира подобни случаи на пилоти, видели НЛО, като постепенно в него назряла идеята да разбере какво наистина представлява този феномен.

Първите опити на Лорънс Рокфелер да изисква информация за НЛО от правителството са по време на управлението на президента Роналд. Първият и най-важен тестов случай, при който трябваше да се приложи разсекретяване, според Рокфелер, беше инцидентът с НЛО в Розуел. През септември 1994 г. военновъздушните сили категорично отрекоха инцидентът да е свързан с НЛО. Рокфелер информира Клинтън за резултатите от своята инициатива през 1995 г. Клинтън издаде изпълнителна заповед в края на 1994 г. за разсекретяване на множество документи в Националния архив, но това не се отнася конкретно до файлове, свързани с НЛО.

В крайна сметка, истината така и не излиза наяве. Инициативата на Рокфелер обаче остава в историята като най-големият опит правен някога за разкриване на тайната на НЛО от американските власти.

Лорънс Рокфелер умира на 11 юли 2004 г. в съня си в дома си в Манхатън.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии