1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Tesla ще произвежда кола за 25 000 евро в Германия

Технологии

Мъск отдавна планираше да направи по-достъпна електрическа кола, но през 2022 г. каза, че все още не е усвоил технологията

 

Tesla планира да започне производство на автомобил на стойност 25 000 евро (26 838 долара) в завода си близо до Берлин, каза източник, цитиран от Ройтерс.

Tesla отказа коментар.

Снимка: Reuters

Главният изпълнителен директор Илон Мъск посети завода в Gruenheide и благодари на персонала за тяхната упорита работа. На същата среща той информира служителите за плановете за изграждане на автомобила на стойност 25 000 евро.

Германският завод в момента произвежда Model Y, най-продавания електромобил в Европа. Мъск отдавна планираше да направи по-достъпна електрическа кола, но през 2022 г. каза, че все още не е усвоил технологията и отложи плана.

Снимка: Reuters

Все пак източници на Ройтерс казаха през септември, че производителят на автомобили се приближава към иновация, която ще му позволи да излее почти цялата долна част на EV в едно цяло, пробив, който ще ускори производството и ще намали разходите.

Разширяването на масовия пазар е от решаващо значение за постигане на целта на Tesla за увеличаване на доставките на превозни средства до 20 милиона до 2030 г., 10-кратно увеличение от сегашния капацитет. Но слабата икономика и високите лихвени проценти засегнаха търсенето на електрически превозни средства, което накара Tesla компании и други да намалят цените през последните месеци в опит да увеличат продажбите.

Снимка: Reuters

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии