1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Най-скъпите великденски яйца

Най-скъпите великденски яйца

Диаманти и злато за Великден

Един от най-значимите дни за християните е точно зад ъгъла. Великден е буквално след няколко дни. Сред най-типичните символи за празника са великденските яйца. Има и такива сред тях обаче, които струват милиони, но защо?

Великденско яйце Mirage (8,4 милиона долара)

Обсипаното с диаманти великденско яйце е комбинация от годното за консумация яйце на Фаберже и черепа на Деймиън Хърст. Той е украсен с над 1000 диаманта по външната си повърхност, които струват 2,5 милиона долара. Когато отворите яйцето, то има богато украсен глобус, който е ръчно изработен от 18-каратово злато. Проектиран от Манфред Уайлд, създаването му отнело три дълги години, пише indiatvnews.com.

Великденско яйце на Ротшилд Фаберже (9,6 милиона долара)

Едно от най-великолепните великденски яйца с присъщата си златна и скъпоценна стойност. Според Wikipedia това е украсено със скъпоценни камъни, емайлирано и украсено яйце, което е направено под ръководството на руския бижутер Питър Карл Фаберже от работилницата на Майкъл Перчин през 1902 г.

Диамантено великденско яйце Stella (100 000 долара)

Едно от най-скъпите великденски яйца, то е обсипано със 100 диаманта от половин карат. Великденското яйце с височина 65 см е направено от кори шоколадови бонбони и с плънка от праскова и кайсия.

Колекция от великденски яйца на Питър Небенгаус (20 400 долара)

Златното яйце и порцелановото яйце, инкрустирани с кристали Сваровски, са част от скъпата колекция от великденски яйца, създадена от немския художник Петер Небенгаус. Златното яйце струва 20 400 долара, а порцелановото яйце се продава на дребно за 7000 долара.

Златно петнисто великденско яйце (10 000 долара)

Това е едно от най-скъпите великденски яйца без скъпоценни камъни. Създаден от Уилям Кърли, то е направено от шоколад Amadei, който се смята за най-добрият и най-луксозният в света.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии