1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Най-скъпите елхи в света (ВИДЕО)

Топ 5

Тези дървета за милиони долари наистина привличат внимание

Дойде онова прекрасно време от годината, в което ни обзема празничен дух, мислите ни са насочени към украсяване и купуване на подаръци. В този еуфоричен момент, нека погледнем към лукса като се насладим на най-скъпите коледни елхи в света. Може би пък ще откраднем по някоя идея. 

5. Диамантената елха на бижутерийния магазин Soo Kee- 1 милион долара

Снимка: Istock.com

Започваме класацията с Burgis Junction, търговски център в Сингапур, който възложи на местния бижутер Soo Kee да придаде нов облик на празниците чрез 6-метрова и 3-тонна коледна елха, носеща 21 798 диаманти. За да се увери, че възхитената публика няма да пропусне нито един малък детайл, Soo Kee постави 500 електрически крушки, за да представи цялата конструкция в пълния й блясък. 

4Магазин за бижута Ginza Tanaka, дърво от табли – 1,8 милиона долара

Елхата в този японски магазин заем пето място в класацията. Тя е висока два метра и е изработена от 19 килограмови табли от чисто 24-каратово злато. В чест на 90-ата годишнина на магазина дървото беше възприето като начин за разпространяване на коледното настроение в Япония. Разбира се, мнозина биха били двойно по-весели, ако успеят да вземат всичко това, но при тази цена малко хора биха си го позволили.

Снимка: Instagram
3. Takashimaya Department Store, коледно дърво от рози – 1,8 милиона долар

Докато повечето елхи са големи и пищни, Takashimaya показва, че размерът не е всичко, което има значение за привличане на внимание, но цената обаче със сигурност привлича внимание.

Въз основа на дизайна на парижкия бутик за цветя Claude Quinquaud, Takashimaya успя да свие коледната елха до едва 40 сантиметра, в малка кула от рози. Върху листенцата на всяка роза обаче има диаманти от австралийски и африкански добив. Те лежат върху венчелистчетата като капки роса, които запълват друг вид жажда и за всеки, който е в състояние да даде цели 1,8 милиона долара. Компаньонът мечка е не по-малко интересен сам по себе си.

2. Елхата с камъни Swarovski в Hong Kong 

Както се очакваше, Хонконг никога няма да остане назад в подобна класация. Затова реши мястото на елхата за милиони да е на летището, за да може всеки, който посещава страната да я види.

Дървото е с височина 15 метра и е облечено в 20 милиона златни и сребърни кристали Swarovski, донесени чак от Австрия. Цената на елхата отново е 1,8 милиона долара.

1. Елхата в Emirates Palace в Абу Даби- 11,4 милиона долара

Вероятно най-скъпото коледно дърво е това в луксозния хотел Emirates Palace в Абу Даби. Общата цена на дървото не идва от самата структура: всъщност тя не надхвърля няколко хиляди долара. Трябва да насочите вниманието си към това, което поставят на елхата: коледната украса, която успя да натрупа разходи за милиони. Тук говорим за голям брой диаманти, злато, перли, сапфири и изумруди.

Снимка: Istock.com

За хотел, който предоставя автоматични машини за продажба на златни кюлчета и използването на частен самолет, коледна елха от 11,4 милиона щатски долара се смята за нещо в реда на нещата.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии