1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Умни технологии намаляват сметките за ток

Технологии

Експерти дават съвети как да се пести от електроенергия

С повишаването на летните температури в САЩ, много потребители отчитат повишение и в сметките си за електроенергия. Средната месечна сметка на клиент през 2021 г. е била 121 долара, пише CBS.

Снимка: iStock

Потребителите могат да поддържат по-хладни домовете си като използват затмняващи завеси или щори и да ги държат през най-слънчевата част на деня, за да спестят от електроенергия. Специалисти също биха могли да дадат препоръки, за да бъде един дом по-ефективен енергийно.

Интелигентен термостат също може да автоматизира промените в температурата и да намали сметките за ток. Устройството използва WiFi, за да се свърже с приложение на телефона на собственика на жилището. Някои модели имат и опцията да следят, когато телефонът на потребителя не е в дома и съответно да регулират охлаждането или отоплението. Освен това системата може да бъде контролирана от всяко едно място, стига да има достъп до приложението.

Снимка: iStock

Не всички домашни системи обаче са съвместими с умните домашни термостати, а цените започват от 100 долара, докато традицонните ръчни модели могат да бъдат поръчани за под 30 долара.

Експерти съветват да се следи и за сезонни намаления като Black Friday е една доста добра възможност. Някои доставчици на енергия също предлагат отстъпки за тази технология.

Други високотехнологични джаджи като интелигентни щепсели, електрически крушки и разклонители, свързани към интелигентен домашен асистент, също могат да позволят на потребителите да намалят захранването на уреди, които продължават да черпят енергия, дори когато не се използват.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии