1 USD
1.80911 BGN
Петрол
Bitcoin
$70,477.0

Tesla пуска извънземен смартфон?

Технологии

Телефонът ще се зарежда от слънцето и ще работи на Марс, казват източници

Най-богатият човек в света и новият собственик на Twitter Илон Мъск загатна, че може да се премести в телефонната индустрия на фона на опасенията, че Apple и Google могат да забранят платформата за социални медии поради проблеми с модерирането на съдържанието.

Според източници Tesla, производителят на електрически автомобили, работи върху футуристичен смартфон от известно време, до  момента Мъск пазеше мълчание, но вече самият тай загатна за новия проект, пише The National News.

Темата беше повдигната в Twitter от американския политически коментатор Лиз Уилър, която каза, че „половината страна“ с радост ще се откаже от устройствата iPhone и Android на Apple в полза на телефон, разработен от Мъск.

Мъск отговори, че се надява Twitter да не бъде забранен от Apple и Google, „но, да, ако няма друг избор, ще направя алтернативен телефон“.

Той се стреми да отвори Twitter за повече свобода на словото и да възстанови забранените преди това акаунти като този на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още от самото си стъпване в компанията, милиардерът започна да прави противоречиви неща. Освен  съкращениятя на работни места, компанията загуби най-малко половината от основните си рекламодатели в седмиците след поемането на компанията от Мъск. Това представлява загуба от близо 750 милиона долара.

Междувременно изтекла информация за предполагаемия телефон на Tesla издава, че той ще има вградена функционалност за получаване на достъп до Starlink, позволявайки на потребителите да сърфират в мрежата, без да разчитат на свързани със Земята телекомуникационни мрежи.

Може също така да поддържа Neuralink - технологията, която може да позволи на потребителите да управляват устройства с мислите си. Мъск е съосновател на Neuralink Corporation през 2016 г.

Друга очаквана функция е слънчевото зареждане, а според запознати телефонът ще може да работи на Марс, използвайки връзка със Starlink.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии