1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Досега Tesla е произвела над 3 млн. коли, от които една трета в Китай

Технологии
 

През юли компанията за производство на електромобили обяви, че е доставила 254 695 превозни средства през второто тримесечие

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че компанията е произвела над 3 млн. автомобила, от които 1 милион в завода й в Шанхай, съобщава Investing, цитирани от БТА. 

"Поздравления за гигазавода в Шанхай за производството на милионния автомобил! Общият брой на произведените автомобили Tesla сега надхвърля 3 млн.", отбелязва Илон Мъск. Той направи това съобщение след месеци на локдауни и недостиг на части в Китай, които застрашиха производството.

През юли компанията за производство на електромобили обяви, че е доставила 254 695 превозни средства през второто тримесечие, което представлява увеличение от 26,5 на сто на годишна основа.

Tesla обаче остава малък играч в сравнение с автомобилните гиганти, се казва в публикацията. Например Toyota е доставила над 10 милиона превозни средства само през 2021 г. В началото на годината Tesla заяви, че планира да увеличава доставките си на автомобили с 50% годишно.

Освен в завода си в Шанхай, американският автомобилостроител произвежда коли и в заводите си във Фримонт, щата Калифорния, в Остин, щата Тексас, и край Берлин. През юли Tesla съобщи, че в най-големия й завод, във Фримонт, са произведени 2 милиона автомобила.

През юни Мъск посочи, че иска да възобнови успешната работа на завода в Шанхай и изрази съжаление, че предприятията на Tesla в Берлин и Остин са "пещи за пари" и губят милиарда долари заради затруднения с веригите за доставка и производствени проблеми.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии