1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

С какво да заточите веригата на Вашата акумулаторна резачка?

Технологии
 

Как да избера акумулаторна резачка и какви са нейните предимства?

Акумулаторната резачка е известна още като безжичен верижен трион. Захранва се с батерии и е предназначена основно за рязане на дърва. Тя е лека, тиха и лесна за използване. Акумулаторната резачка е една от най-предпочитаните машини от потребителите.

Преди да започнете работа с нея се уверете, че батерията ѝ е заредена, защото може да прекъсне работните Ви задачи, ако батерията е изчерпана. Повечето батерии издържат около 1-2 часа, така че се уверете, че имате резервна такава, ако работите по дълги проекти, които отнемат повече време. За да сте информирани колко ще издържи заредената батерия на Вашата машина, преди това прочетете ръководството.

Предимства при използването на акумулаторна резачка

Акумулаторните верижни триони предлагат оптимално удобство и комфорт за разлика от останалите видове резачки. Те не трябва да бъдат включени в , за да вършите своята работа.

Снимка: husqvarna.com

Резачките, които се захранват с батерии, не отделят вредни емисии, за разлика от бензиновите например. Акумулаторните резачки също така създават по-малко шумово замърсяване, тъй като могат да работят по-тихо.

Безжичните резачки обикновено са по-евтини от машините, които се захранват с бензин. Те са чудесен вариант, ако имате по-ограничен бюджет. Акумулаторните резачки също имат ниско тегло, а това ги прави по-леки и лесно преносими.

Захранваните с батерии верижни триони имат голяма мощност въпреки малките си двигатели. Много от тях разполагат с батерии с високо напрежение, които осигуряват добра производителност.

Как да избера акумулаторна резачка?

За да изберете подходящия модел за Вас, трябва да имате предвид някои особености:

Мощност на двигателя

Акумулаторните резачки се делят на стандартни и безчеткови двигатели. По-голяма ефективност имат безчетковите двигатели, тъй като създават по-малко триене. По този начин ще имате по-дълго време на работа, преди батерията да се нуждае от презареждане. Безчетковите двигатели също гарантират по-дълъг живот на машината.

Батериите с по-голямо напрежение осигуряват по-голяма мощност на машината. Това са батерии с напрежение 20 V или повече. Съществуват и  40 V батерии, които са предназначени за професионална употреба.

Дължина на шината

Шината на верижния трион е дългата метална част, която направлява веригата и определя нейния капацитет на рязане.  За професионална употреба можете да вземете машина, чиято шина е 40-50 см, а за хоби употреба такава, чиято шина е с дължина 20-25 см.

Поддръжка на акумулаторна резачка

Важно е да се грижите за машината си правилно, ако искате тя да има по-дълъг живот. Ето няколко съвета, които може да имате предвид:

Почиствайте машината си редовно

Ако не почиствате машината от отломките, тя може да се изхаби по-бързо. За да избегнете това, почиствайте зъбите на веригата след всяка употреба, тъй като остатъците могат да причинят ръждясване или повреждане на метала.

Поставяйте масло на веригата

Смазването е много важно, тъй като металът, който се движи с бързи скорости, може да причини топлина и да се повреди. За да се плъзга по-добре веригата, е добре да я смазвате редовно.

Заточване на веригата

За да реже по-лесно и по-добре Вашата резачка, трябва да заточвате нейната верига. Можете да използвате електрически или ръчни заточващи инструменти.

Заточващи машини за вериги

Остротата на веригата на машината намалява с течение на времето, затова тя трябва да бъде наточена. Машините за заточване ще Ви помогнат да поддържате правилно веригите и да удължите техния експлоатационен живот. Това ще направи рязането на дърва много по-лесно.

Има различни видове машини за заточване на верижни триони – ръчни и електрически, но всички помагат да поддържате Вашия трион в най-доброто работно състояние, както и да подобрите безопасността му.

Ръчни уреди за заточване на вериги

Ръчните уреди за заточване на вериги могат да се използват навсякъде, тъй като не зависят от електрически ток, за да работят. За улеснение, към тях може да добавите допълнително инструменти, с които да работите – например кръгла и плоска пила.

За работа с ръчните инструменти ще Ви е необходимо повече време сами да определяте подходящия ъгъл на заточване, а именно преден, страничен или долен. Препоръчително е да поставяте ръкавици и защитни очила, за да избегнете наранявания.

Електрически машини за заточване на вериги

С електрическите машини за заточване на вериги работата се върши за минимално време с минимални усилия. Те съдържат шлифовъчен диск, който е поставен върху основата. Мощността им варира около 250 W, но има и машини, които са професионални и имат по-голяма мощност, а тяхната скорост обикновено е между 3000 и 7500 об./мин.

Електрическите машини могат да заточват с голяма точност и с тях може да регулирате ъгъла, на който искате да заточите на веригата. Те трябва да са включени в контакт, за да работят затова и не са така мобилни, колкото ръчните модели.

Откъде да закупя тези продукти?

В Onlinemashini.bg ще откриете артикули от утвърдени марки на пазара и то на достъпни цени. Всеки от тях съдържа изчерпателно описание с технически параметри, за да е по-лесен Вашият избор.

Когато правите поръчка от Onlinemashini.bg, може да направите избор дали да я получите на адрес или офис на куриер. Доставя се до всяка точка на страната в изключително кратък срок от време – обикновено до 3 работни дни.

Регистрация не е необходима, а само с няколко клика може да заявите желания артикул. При допълнителни въпроси могат да съдействат професионални консултанти, чиято връзка може да направите по телефон или имейл.

*Платен материал

*Материалът е предоставен от Серпакт.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии