1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Disney изпревари Netflix по стрийминг абонати

Технологии

Цената на акциите на Disney нарасна с 6,9% по време на следборсовата търговия

Walt Disney изпревари Netflix с общия си брой стрийминг абонати. Потребителите са достигнали 221 млн., което надхвърля прогнозите на анализатори.

От компанията заявиха, че ще увеличат и цените на абонатите, които искат да гледат Disney + или Hulu без реклами. Месечната такса ще бъде повишена с 38% до 10,99 долара през декември, когато медийният гигант ще предлага нов вариант, който ще е на текущата цена, но ще включва реклами.

Цената на акциите на Disney нарасна с 6,9% по време на следборсовата търговия до 120,15 долара за брой.

През 2017 г. Disney заложи бъдещето си на изграждането на стрийминг услуга, конкурентна на Netflix, докато аудиторията се ориентираше към онлайн съдържанието.

Пет години по-късно Disney изпревари Netflix по общ брой стрийминг потребители. Disney е добавила 14,4 млн. клиента на Disney+ през последното тримесечие, което се оказа над консенсусната прогноза на анализаторите за 10 млн. долара по данни на FactSet. Това се случи след пускането на сериала „Obi-Wan Kenobi”, част от вселената „Междузвездни войни“ и „Ms. Marvel” на Marvel.

В същото време отчете нов спад в абонатите през последните седмици, а Warner Bros. Discovery обяви промяна в стратегията за съдържание. Промените изправят пред несигурност анализаторите и инвеститорите за бъдещето на индустрията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии