1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Новият iPhone 14 вече липсва в американските магазини на Черния петък

Технологии

Верига магазини очаква 8 милиона броя да бъдат продадени през уикенда на Черен петък

Много купувачи, търсещи най-новите телефони от висок клас на Apple, се върнаха с празни ръце от магазините на този Черен петък, докато технологичната компания се бори с производствените проблеми в Китай.

Сред тях са Сали Ганън и нейният син Майкъл, които отиват в магазин на Apple в Бетесда, където не намерират iPhone Pro на склад, казва Reuters.

По същия начин Абиша Луител отдавна планира да купи iPhone 14 Pro за своя 21-годишен братовчед. Но магазинът на Apple, който тя посещава, не работи. Вместо това тя закупува по-старата версия, iPhone 12.

Недостигът на iPhone се ускорява и e в центъра на вниманието по време на Черния петък.

Много магазини на Apple вече имат недостиг на iPhone 14 Pro, което е с до 25%-30% по-малко налични бройки на склад към типичното за декември, което не е добър знак към празничния сезон за Купертино (там е централата на Apple).

Снимка: Reuters

Акциите на Apple се понижиха с 2%, след като източник от доставчика ѝ Foxconn каза, че производството на iPhone може да бъде допълнително засегнато поради вълненията на работниците в заводите.

Apple не отговори на искане за коментар. В изявление от 7 ноември компанията каза, че очаква по-ниски доставки на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max от по-рано предвиденото.

Заводът на Foxconn в Китай произвежда първокласни модели на Apple, включително най-новия iPhone 14 Pro.

Заводът, най-голямата фабрика за Apple iPhone в света, се бори със строгите ограничения на COVID-19, които подсилиха недоволството сред работниците и прекъснаха производството преди коледните и януарските празници.

В магазин на Apple в мол в Бетесда, Мериленд, служител каза, че почти няма 14 Pro и Pro Max на склад. Друг служител в магазин в Роли, Северна Каролина каза, че iPhone 14 е в минимални количества, докато iPhone 14 Plus е напълно изчерпан.

Снимка: Reuters

Сали Ганън казва, че служител в магазина на Apple им е казал, че телефон, поръчан онлайн, ще бъде доставен на 28 декември.

Американската верига за електроника Best Buy предупреди по-рано тази седмица за недостиг на iPhone от висок клас в своите магазини през този празничен сезон.

Снимка: Reuters

Айвс от Wedbush очаква приблизително 8 милиона броя iPhone да бъдат продадени през уикенда на Черен петък, което е спад от 10 милиона, в сравнение с продадените преди година, главно поради предизвикателствата в доставките.

И ако американците искат да пазарувате онлайн, те трябва да знаят, че времето за изчакване на уебсайта на Apple вече е до 40 дни за новия iPhone 14 Pro, и то ще продължава да расте през следващите седмици, тъй като все повече потребители се опитват да намерят iPhone Pro за коледен подарък.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии