1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Този европейски остров плаща 15 хил. долара, за да се преместите там

Свят
 

В САЩ също има подобни програми, като региони, градове и щати плащат на хората да се преместят там

Ако поне веднъж в живота си поне за малко сте мечтали да живеете в Италия, вашето желание е на път да се сбъдне. И още по-хубаво: може да ви платят, за да се преместите там.

Зашеметяващият средиземноморски остров Сардиния е готов да плати на хората по 15 хил. евро, за да се преместят да живеят на него. Трудно е да си представим, че толкова красиво място има нужда  да плаща, за да пожелае някой да остане там. Основното намерение е да се привлекат нови жители е заради борбата с намаляващия брой на населението.

Снимка: iStock

И правителството на Сардиния е сериозно за това, отделяйки 45 млн. евро - достатъчно, за да субсидира 3000 премествания по 15 000 долара всяка.

Други части на Италия използват подобни обещания за субсидия за преместване, за да привлекат ново население, от района на Калабрия, който дава на шепа нови жители около 33 000 долара всеки - до селото Санто Стефано ди Сесанио, което предлага на хората до 52 500 долара субсидии, за да се преместят и да работят там.

В САЩ също има подобни програми, като региони, градове и щати плащат на хората да се преместят там.

„Създадохме условия младите хора да решат да останат и да развият икономическата стабилност на най-уязвимите територии“, каза Кристиан Солинас, президент на Сардиния.

Снимка: iStock
И така, какво трябва да знаете? Както при всяка от тези програми, има уловка. За да отговаряте на условията, трябва да се преместите в град в Сардиния с население под 3000 жители. Парите трябва да отидат и за ремонт на дом. Трябва да живеете там 12 месеца в годината (съжаляваме, не са разрешени ваканционни вили). И в рамките на 18 месеца трябва да регистрирате Сардиния като свое постоянно пребиваване.

Но какво печали Италия от това. Вторият по големина остров в Средиземно море, Сардиния е известен със своите чисти води, руини от бронзовата епоха и вкусна храна като множество уловени омари. Има повече от 1200 мили брегова линия, осеяна с пясъчни плажове, и планинска вътрешност, пълна с туристически пътеки.

Някои от очарователните малки села, които отговарят на изискванията за програмата, включват Galtellì (популярно за туризъм) и Calasetta (което е известно със своите грандиозни плажове с бял пясък).

La dolce vita, хора.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии