1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

McDonald's отваря отново няколко заведения в Украйна

Свят
 

McDonald's затвори ресторантите си в Украйна след руската инвазия

Американската верига за бързо хранене McDonald's ще отвари отново някои от ресторантите си в Украйна през идните месеци, позовавайки се на нейно изявление. Това е символ на подкрепа към украинската страна, след като през май компанията обяви, че изцяло напуска Русия, отбелязва АП, цитирани от БТА.

McDonald's затвори ресторантите си в Украйна след руската инвазия, но продължи да плаща на своите над 10 000 украински служители.

Компанията обяви също, че до няколко месеца ще започне да работи с доставчици, за да зареди ресторантите, да ги подготви за клиенти, да върне служителите си в тях и да стартира процедури за безопасност, докато войната все още бушува на изток.

Очаква се постепенно ще бъдат отворени отново някои ресторанти в Киев и Западна Украйна, където други световни марки продължават да функционират, далеч от военните действия. В украинската столица продължават да работят западни фирми като Nike, KFC и испански търговец на дрехи Mango.

Украинската икономика беше сериозно засегната от войната и завръщането на някои компании, дори и в ограничен капацитет, би помогнало. Международният валутен фонд очаква икономиката на Украйна да се свие с 35 на сто през настоящата година.

McDonald's има 109 ресторанта в Украйна, но не посочва колко от тях ще отворят отново, кога ще се случи това или кои заведения ще бъдат първите, които ще посрещнат отново  клиентите. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии