1 USD
1.83543 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,361.5

Ресторантьор и рапър отварят отново бившите кафенета на Starbucks в Русия

Свят
 

Starbucks отказа да коментира приликата на логото и името

Ресторантьор и рапър се готвят да отворят отново веригата кафенета в Русия, която преди беше собственост на Starbucks, това е поредното ребрандиране на голяма западна компания след месеци на масово корпоративно изтегляне от страната.

Според фасада на кафене в центъра на Москва и Instagram пост на рапъра и съсобственик Тимати, веригата ще бъде преименувана на Stars Coffee, с ново лого, което все още включва изображение на жена със звезда над главата.

Новото име на кафенетата в Москва все още беше скрито в сряда вечерта, докато Тимати и съсобственикът, ресторантьорът Антон Пински, се готвеха да разкрият първия нов кафе-бар по-късно в четвъртък.

Starbucks отказа да коментира приликата на логото и името, но се позова на по-ранно изявление, в което се казва, че компанията е взела решение да напусне и вече няма присъствие на марката на руския пазар.

В края на май базираната в Сиатъл Starbucks, която помогна за популяризирането на кафето за вкъщи в общество, традиционно обичащо чая, заяви, че ще напусне Русия след близо 15 години.

Starbucks имаше 130 кафенета в Русия, управлявани от нейния лицензиант Alshaya Group, с близо 2000 служители в страната.

Повторното стартиране наподобява историята на Vkusno & tochka, който пое бившите ресторанти на McDonald's Corp в Русия, ходове, които променят търговията на дребно и корпоративния пейзаж в страната, докато конфликтът в Украйна навлиза в шестия си месец.

Пински каза през юли на Forbes Russia, че ще стане съсобственик на кафенетата на Starbucks в страната, като също ще си партнира с холдинговата компания Sindika.

Въпреки че партньорството може да изглежда малко вероятно, Тимати, е един от най-известните руски рапъри, е съосновател на веригата Black Star Burger в Русия, която продава "Timati Burger".

Той е известен и с подкрепата си за Кремъл след като през 2015 г. издаде песен, с текст „Президентът Путин е моят най-добър приятел“.

Снимка: Wikimedia Commons

Пински, който по-рано този месец каза на руската репортерка и политическа активистка Ксения Собчак, че никога през живота си не е опитвал кафе, има поредица от ресторанти в портфолиото си, включително съвместен проект с Тимати, REDBOX, който сервира паназиатска кухня.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии