1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

Кои са най-добрите градове за живот на емигранти?

Свят

В топ 10 са класирани градовете, където хората са най-доволни от стандарта и работата

Дубай и Абу Даби са класирани съответно като втори и девети най-добри градове в света за живеене и работа на емигранти въз основа на високото качество на живот, което предлагат. Това сочи нов доклад на глобалната мрежа InterNations.

Миналата година проучването класира Дубай на трето място, а Абу Даби на 16-о.

Валенсия в Испания оглави глобалната класация за най-добрия град за живеене на чуждестранни работници, като Мексико Сити е на трето място, Лисабон на четвърто и Мадрид на пето, казва InterNations в годишния си доклад Expat City Ranking 2022.

В Топ 10 влизат Банкок на шесто място, следван от Базел (седми), Мелбърн (осми) и Сингапур (10).

InterNations анкетира 11 970 души в 50 града, задавайки въпроси въз основа на пет категории: качество на живот, лесно установяване, работа в чужбина, лични финанси и Expat Essentials Index, който обхваща дигиталния живот, административни теми, жилище и език, пише thenationalnews.com.

„Дубай и Абу Даби претендират за първите две места в Expat Essentials Index, като и двете се нареждат в топ 10 за качество на живот“, казва InterNations, която има повече от 4,5 милиона членове.

Снимка: istockphoto.com

През септември ОАЕ се класираха на първо място в Близкия изток, Африка и Азия и бяха сред 10-те най-добри държави в света за преместване на емигранти, установи проучване на здравноосигурителната компания Cigna.

ОАЕ, втората по големина икономика в арабския свят, предприе няколко икономически, правни и социални реформи през последните години, за да укрепи своята бизнес среда, да стимулира преките чуждестранни инвестиции, да привлече квалифицирани работници и да предостави стимули на компаниите да създават или разширяват дейността си.

Златна виза за ОАЕ: кой отговаря на условията и как да кандидатствате?

10-годишната виза се предоставя на инвеститори, предприемачи, квалифицирани професионалисти, които печелят месечна заплата над 30 000 Dh (8 167 долара), изключителни таланти, учени и професионалисти, инвеститори в имоти, пионери в хуманитарната дейност и други.

Зелената виза осигурява петгодишно пребиваване за квалифицирани служители без необходимост от спонсор или работодател. Минималното образователно ниво е бакалавърска степен или еквивалент, а заплатата не трябва да бъде по-ниска от 15 000 Dh.

Междувременно ОАЕ въведоха едногодишна дигитална виза за емигранти през март 2021 г., която позволява на хората да живеят в Емирствата, като същевременно продължават да работят за работодатели в родните си страни. Дубай също така предлага петгодишна виза за пенсионери на възраст над 55 години.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии