1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Истинската причина, поради която не може да сте усмихнати на паспортна снимка

Свят

Ето и отговора

В миналото на хората е било позволено да се усмихват, да носят очила, частично да крият лицето си с пусната коса… Искам да кажа, вероятно можете да разберете дали на снимката е конкретен човек, независимо дали се усмива или не, нали?

Снимка: theuijunkie.com

Очевидно всичко е свързано с новата биометрична технология, използвана днес в паспортите за преминаване на летищата. Въз основа на снимката, която са ви направили, вашият паспорт съдържа чип с биометрична информация за вас. Това включва разстоянието между очите, ширината на устата ви, разстоянието на носа до брадичката и т.н. Всички тези характеристики се събират, анализират и правят в персонализирана идентификационна карта.

За да работи това обаче, всички измервания трябва да са ясни и заради това всичко, което ги прикрива, е забранено. Това включва носене на очила, усмивка или коса, покриваща част от лицето, тъй като всичко това в крайна сметка ще постигне ефективността на използваните алгоритми.

Когато минете през електронната врата на летището, трябва да погледнете в камерата, която сканира лицето ви. Тя създава карта с биометрична информация. Ако тази карта близка с биометричната карта на паспорта ви, можете да преминете. Ако не, ще трябва допълнително да бъдете проверен от някой служител на летището на живо.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии