1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Domino's Pizza се изтегля от Италия - американската верига не издържа

Свят

Италианците предпочитат местните ресторанти пред американската верига

Domino’s Pizza се изтегля от Италия, тъй като италианците предпочитат местните ресторанти пред американската верига, пише Блумбърг. Веригата реши да пробива в родината на пицата през 2015 г. чрез франчайз споразумение с ePizza SpA и имаше 33 обекта.

Снимка: iStock

Първоначалните планове на американската компания, да има 880 обекта в страната, не бяха реализирани, тъй като срещнаха пряката конкуренция на италианските ресторанти. Domino’s Pizza имаше за цел да се отличи със структурирана услуга за доставки в страната и с класическото си меню, но с идването на COVID-19 пицариите в Италия започнаха доставки през компании като Takeaway, Glovo или Just Eat.

Снимка: iStock

Американската верига изпадна в дългове заради плановете си и поиска защита от кредиторите, след като свърши наличните пари. В документ на ePizza се посочва, че съдът в Милано е предоставил съдебна защита на веригата от кредитори за срок от 90 дни, но той е изтекъл на 1 юли.  Според информацията от документите на съда и на Италианската търговска камара няма пoстъпило искане за подновяване на процеса.

Компанията е имала дълг от 10,8 милиона долара в края на 2020 година , се посочва в последните одитирани годишни отчети, припомня Блумбърг.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии