1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

Вече е ясно кога ще се изплащат 300 лв. допълнително за отопление

Финанси

Право на подкрепата имат около 50 хиляди домакинства

Между 12 и 23 ти декември ще се плаща гласуваната от служебното правителство допълнителна еднократна помощ за отопление, съобщава БНР. Тя е в размер на 300 лева. От нея ще могат да се възползват около 50 хиляди домакинства, чийто доходи са надхвърлили минимално критериите за отпускане на целева помощ за целия отоплителен сезон от най-уязвимите групи. Това са хора в неравностойно положение, които по принцип не попадат в обхвата на помощта. 

Парите ще получат  приемни родители и семейства, при които са настанени за отглеждане деца, хората със социална или трудова пенсия за инвалидност над 90 на сто увреждане и чужда помощ, като не е необходимо да се подават заявления

Снимка: Редакторски екип

Новата подкрепа няма да се предоставя на хората, които вече са получили помощта за отопление от 623 лева или еднократна финансова подкрепа за отопление за компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците от 400 лева, както и на лица и семейства, получили през тази година еднократна помощ за задоволяване на инцидентно възникнала потребност.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии