1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Проучване за юни: Варна и Приморско изпреварват интереса към Гърция

БГ Бизнес
 

За нощувки топ 3 български града са Варна, Бургас и София

Най-търсените дестинации за почивка през месеците април, май и юни са били на българското Черноморие, като на другите места най-предпочитани са отделните нощувки и почивките в чужбина. През април и май най-търсени са дестинации в Гърция, но през юни Варна и Приморско изпреварват интереса към Керамоти и вили в други части на Гърция. Когато става въпрос за ваканции в чужбина, очаквано, Гърция е най-желаната дестинация.

Това показват данни на платформата за онлайн търговия OLX за търсенето и предлагането на апартаменти, бунгала и каравани за краткосрочен наем с цел почивка.

След ръста в търсенето на къщи с цел дългосрочен наем, сега се наблюдава значителен ръст в търсенето на възможности за почивка в сферата на селския туризъм. Този ръст е над два пъти по-висок от търсенето на традиционни възможности за планински туризъм.

От април до юни най-често регистрираните търсения включват "бунгала" и "каравана под наем".

За нощувки обаче топ 3 български града са Варна, Бургас и София.

Платформата регистрира 60 пъти по-високо търсене на апартаменти и бунгала под наем с цел почивка в морските дестинации спрямо планинските за месец юни. Поморие, Несебър и Созопол са най-желаните дестинации за почивка край морския бряг.

Най-търсените планински дестинации за Смолян, Троян и Ловеч, а най-атрактивни за селски туризъм според потребителите на платформата са местата около Пловдив, София и Варна.

"Не е изненада, че българските ни потребители през летните месеци се интересуват предимно от почивки край морския бряг. Позитивна обаче е тенденцията за високо търсене не само в Гърция, но и на българското Черноморие“, коментира Андрея Пачеко, старши бранд мениджър в компанията, направила проучването.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии