1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Какво търси в Google българинът- "Колко струва една крава?" и "Колко струва 1 грам злато?"

БГ Бизнес

Вижте кои са били най-търсените неща онлайн тази година

"Колко струва 1 грам злато?", това е най-задаваният въпрос от българи в Google през 2022 г. На второ място се нарежда въпросът -"Колко струва щраусово яйце?". В топ три на въпросите на българи са били още - "Колко струва антигенен тест?", "Колко струва регистрация на кола?" и "Колко струва доларът?".

Дали заради инфлацията или ръста в електронната търговия - българите все по-често търсят цените на различни продукти онлайн. Сред интересите на нашенците за цените е било и това колко струва една крава, както и колко излиза ремонтът на банята.

В общите търсения в Google през тази година на първо място е била "Украйна", следвана от "Ергенът" и "Световното първенство по футбол".

И 2022 година измина под знака на коронавируса, а неговите превъплъщения продължаваха да ни тормозят. Вероятно затова сред най-честите търсения попадат: „колко струва антигенен тест“, „как да проверя дали съм под карантина“ и „омикрон симптоми“. Въпреки това тема номер едно за отминаващата година, според търсените в Google термини, безспорно е войната в Украйна. Термини като „Украйна“, „Русия“, и „Путин“ са в списъка с търсения от България, а самият Владимир Путин е и най-търсената личност за последните 12 месеца. Едва след него се нареждат местни фигури от новините като Лена Бориславова, Симона Радева, Кирил Петков, Вежди Рашидов, Слави Панайотов, а големият тенисист Джокович е едва на девето място.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии