1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Министърът на туризма: Трябва да променим Националната стратегия за развитие на туризма

БГ Бизнес

Държавата започва и активна рекламна кампания, за да бъде увеличен броят на туристите през септември

Националната стратегия за развитие на туризма трябва да бъде актуализирана до 2030 година, тъй като не отчита нито новите дигитални възможности, нито работата в условията на пандемията. Това каза служебният министър на туризма Илин Димитров по време на посещението си във Варна днес. Промени в документа обаче могат да бъдат предложени и реализирани от правителство с по-дълъг хоризонт, допълни той.

Министърът каза още, че работната група, която трябва да обмисли проекта за създаване на единна браншова организация в туризма, започва дейността си през следващата седмица и докладът с предложението би трябвало да е готов до месец. Очаква се тогава да стартира и разработването на закон за създаването на организацията, който да бъде приет от бъдещото Народно събрание.

Държавата започва и активна рекламна кампания, за да бъде увеличен броят на туристите през септември, заяви още министърът. Трябва обаче да бъдат привлечени повече българи, както и граждани на съседни страни и да бъде отправено посланието, че септември е чудесен месец за море. Фактор за привличането на туристи могат да бъдат и атрактивните цени, които са по-ниски в края на сезона.

Започнали са записванията за предстоящия зимния сезон, подчерта Димитров, като на пазара в Обединеното кралство има ръст от 20 на сто.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии