1 USD
1.82822 BGN
Петрол
Bitcoin
$60,080.8

Кой е милиардерът, инсценирал смъртта си, за да избяга?

Свят

Бизнесът му се оценява на 6,4 милиарда долара

Милиардер, за който отдавна се смяташе, че е загинал при инцидент на ски, всъщност може да е жив и да живее с по-млада жена в Москва, сочат нови доказателства. Карл-Ериван Хауб, тогава 58-годишен, изчезна на соло ски турне в Алпите на 7 април 2018 г.

Шестдневно издирване не даде следа от бизнесмена и той беше обявен за мъртъв от германски съд през 2021 г., според Seattle Times.

Сега обаче държавната прокуратура в Кьолн е започнала разследване на обвиненията, че братът на Хауб, Кристиан, е предоставил невярна информация, когато е казал, че няма информация, сочеща, че брат му все още може да е жив, обясни Daily Beast.

Един журналисти, разследващият репортер Лив фон Бьотихер, каза на списание "Капитал", че е запозната със снимки, за които се твърди, че показват Хауб в Москва през 2021 г. - същата година, когато той е законно обявен за мъртъв.

Съвпадението във външния вид между Хауб и лицето на изображенията е около 90%, според доклад на списание Stern от март 2023 г.

Слуховете за Хауб и предполагаемата му любовница Вероника Ермилова се разпространяват от около 2020 г., когато съпругата му Катрин публично спори със зетя си дали да го обяви за законно мъртъв, съобщава Times. Освен това милиардерът е имал руски паспорт в допълнение към американското и германското си гражданство, пише изданието.

С какво се е занимавал Хауб и какво състояние е имал?

Карл-Ериван Хауб беше управляващ директор и частен собственик на Tengelmann Group, един от най-големите търговци на дребно в Германия. Към момента на предполагаемата му смърт през март 2018 г. нетната му стойност се оценяваше на 6,4 милиарда долара.

Според Forbes семейство Хауб е едно от най-богатите в света.

Има спекулации, че милиони евро от средства на Tengelmann са били насочени към Русия между 2010 и 2015 г.

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии